Będąc na zakupach w jednym z marketów wpadła mi w oko
właśnie rzodkiew. Nigdy wcześniej jej nie jadłam ale postanowiłam zaryzykować i
ja zakupić. Gdy tylko przyszłam do domu z moją zdobyczą zaczęłam „wertować” Internet
w poszukiwaniu pomysłu co z nią zrobić. Naczytałam się, oj naczytałam i tak zrobiłam
ja w najprostszy i zarazem bardzo smaczny sposób.
Rzodkiew biała jest częstym gościem na naszym stole.
Składniki:
·
½ rzodkwi białej
·
2 marchewki
·
Sól, pieprz
·
Śmietana lub jogurt naturalny
Przygotowanie:
1.
Rzodkiew umyć, obrać i zetrzeć na tarce z grubymi
oczkami.
2.
Rzodkiew odcisnąć.
3.
Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce z grubymi
oczkami.
4.
Warzywa połączyć, doprawić sola i pieprzem.
5.
Wymieszać ze śmietaną lub jogurtem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz