Składniki:
* pół opakowania rukoli
* dwa pomidory lub kilka koktajlowych
*1 ogórek wężowy
* jedna czerwona papryka
Sos:
* 1 łyżka sosu balsamicznego
* 5 łyżek oliwy z oliwek
* łyżka miodu
* kilka listków posiekanej bazylii
* szczypta soli
Przygotowanie:
1. Rukolę umyć, osuszyć.
2. Przygotować sos z podanych składników.
3. Pomidory pokroić dowolnie, ogórka w półtalarki.
4. Wszystkie składniki połączyć.
sos:
- 2 łyżki octu balsamicznego lub jabłkowego
- 7 łyżek oliwy z pierwszego tłoczenia lub dobrego oleju
- płaska łyżeczka miodu
- 2 ząbki czosnku
- spora szczypta soli
- See more at: http://niebonatalerzu.blogspot.com/2014/01/saatka-z-rukoli.html#sthash.1GxO9uAE.dpuf
- 2 łyżki octu balsamicznego lub jabłkowego
- 7 łyżek oliwy z pierwszego tłoczenia lub dobrego oleju
- płaska łyżeczka miodu
- 2 ząbki czosnku
- spora szczypta soli
- See more at: http://niebonatalerzu.blogspot.com/2014/01/saatka-z-rukoli.html#sthash.1GxO9uAE.dpuf
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz