Kiedyś, lat temu z 10 jadłam taką sałatkę u
mojej ciotki. Pamiętałyśmy ją z mamą ale nie miałyśmy przepisy, ciotka tez go nie
miała. Szykując przyjęcie urodzinowe dla mojego taty,
przypomniałyśmy sobie o tej sałatce i postanowiłyśmy pokombinować. Sałatka,
jako pierwsza zniknęła ze stołu! Temat na czasie: jajka, nowalijki.... warto spróbować!
Składniki:
*6 – 8 jajek
* 2 -3 pęczki rzodkiewki
* 1 pęczek szczypiorku
* 1 ogórek zielony
* ok. 5 -6 łyżek majonezy
Przygotowanie:
1.
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w
ósemki.
2.
Rzodkiewkę i ogórka pokroić w talarki, szczypiorek posiekać.
3.
Na spodzie miski ułożyć jajka, przykryć je
warstwą rzodkiewki, szczypiorku i kilkoma plastrami ogórka. Przesmarować 2-3 łyżkami
majonezu. Na to układamy szczypiorek, ogórka i rzodkiewkę i znowu warstwa
majonezu.
4.
Ozdabiamy wierzch warzywami.
Oj tak, warto spróbować!
OdpowiedzUsuń