Jednak razem z mamą chciałyśmy coraz bardziej udoskonalać tą jakże prostą potrawę która mi bardzo przypasowała, gdyż jestem raczej specjalistką od kanapek oraz przypalonej wody :)
Do mojego dzisiejszego dania można dodawać różne dodatki według uznania, jednak ja preferuje jedynie ser żółty zwieńczeniem dzieła jest ketchup
Składniki:
* bułka
* masło
* ser żółty
* ketchup
* (według uznania pomidor, wędlina, cebulka..itp)
Przygotowanie:
Najzwyczajniej na świecie smarujemy bułkę masłem, nakładamy na to ser, a następnie wkładamy do piekarnika nastawiając go na 180 stopni. Grzanki powinny się piec od 5 do 7 min (to zależy od zarumienienia się sera)
W taki oto bardzo szybki sposób możemy zafundować sobie przepyszne i chrupiące grzanki, które sprawdzają się zarówno na śniadanie jak i na kolację.
Julia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz