Fajny dodatek do obiadu. Nie miałam tym razem świeżej kolendry więc użyłam
suszonej. Kolendra i imbir nadają ogórkowi miłej świeżości.
Składniki:
·
1 ogórek
·
Kolendra, najlepiej świeża
·
Sól
·
Odrobina papryczki chilli
·
1 łyżeczka miodu
·
Sok z połowy limonki
·
Odrobina imbiru
·
2 łyzki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
1.
Zmieszać : miód, oliwę, sok z limonki, imbir,
kolendrę i sól.
2.
Do dressingu, według uznania, dodać posiekaną bardzo
drobniutko papryczkę chilli.
3.
Ogórek dobrze umyć i pokroić w paski, ja zrobiłam to obieraczką do warzyw.
4. Ogórki
polać sosem.
bardzo ciekawe podanie ogórków :)
OdpowiedzUsuńa jakie pyszne :) mmmm...
Usuń