Puree przygotowane przez Emilkę wiec może nie do końca zblendowane. Fajna
alternatywa dla ziemniaków za którymi ostatnio nie przepadamy. Doskonale jako
dodatek do smażonego fileta z mintaja.
Troszeczkę puree nam zostało i świetnie sprawdziło się jako pasta do
kanapek.
Składniki:
*500 g mrożonego groszku zielonego
*1 łyżka masła
*garść liści mięty
*500 g mrożonego groszku zielonego
*1 łyżka masła
*garść liści mięty
*kolendra
*sól, pieprz
*sól, pieprz
* szczypta cukru
Przygotowanie:
1.
Mrożony groszek gotować do miękkości w
osolonej i osłodzonej wodzie.
2.
Odcedzić
ale trochę wody zostawić.
3.
Dodać masło i zmiksować, w razie potrzeby dodać odrobinę
wody z gotowania.
4.
Na koniec dodać miętę i kolendrę , doprawić solą
pieprzem. Zmiksować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz