To moja pierwsza surówka na blogu.
Nie dla tego, że ich nie jemy. Jakoś tak
wyszło. Postaram się to naprawić.
Colesław to super dodatek do obiadu i nie tylko.
Składniki:
1 kg kapusty białęj
2 marchewki
1 cebula
1 kg kapusty białęj
2 marchewki
1 cebula
Sos:
1/2 szklanki majonezu
1/3 szklanki mleka
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki octu jabłkowego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka soli
1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Przygotowanie:
1. Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce, cebule
kroimy w drobniutką kostkę.
2. Składniki sosu dokładnie mieszamy.
3. Warzywa zalewamy sosem i dokładnie mieszamy.
4. Surówkę wstawiamy do
lodówki na ok. 1 godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz