Już kiedyś o tym pisałam, że bardzo lubię dania jednogarnkowe. Główną zaletą tego
dania jest mała ilość produktów i to, ze bardzo łatwo można je wykonać. Można się pobawić trochę z różnego rodzaju
dodatkami np. dodać połowę kiełbasy, połowę boczku, można je zrobić z mięsem zamiast
wędliny lub dodać cukinię czy bakłażan albo pieczarki. Zawsze wychodzi
smacznie.
Składniki:
·
½ kg kiełbasy
·
3 spore cebule
·
6 ziemniaków
·
3 pomidory
·
1 papryka
·
Przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, papryka
słodka
·
Ziele angielskie
·
Listek laurowy
Przygotowanie:
1.
Kiełbasę pokroić
w talarki , cebulę w piórka, paprykę w paski. Wszystko kolejno podsmażać..
2.
Ziemniaki pokroić w grubą kostkę, zalać woda z
dodatkiem liska i ziela i gotować przez chwilkę.
3.
Gdy ziemniaki będą miękkie dodać podsmażone warzywa
i kiełbasę.
4.
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i drobno pokroić.
Dodać do gotującej się potrawy,
5.
Gotować chwilkę do miękkości ziemniaków, dodać
przyprawy do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz