Miałam
straszną ochotę na ta zupę. Po prostu za mną „chodziła”! No więc mój debiut wygrzebany z głowy.
Zupa gotowana bez przepisu.
My jedliśmy ja na ciepło, ale dobrze smakuje również na zimno. Zupa ta dobrą
jest także bez śmietany. Może być także robiona z winem białym, dodaje się dla zapachu i smaku trochę cynamonu.
Składniki:
*jabłka
*cukier
*śmietana
* drobny makaron
(u mnie zacierka)
Przygotowanie:
1. Jabłka myjemy, nie obieramy, kroimy
na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne.
2. Pokrojone jabłka wkładamy do garnka zalewamy woda i gotujemy…. kompot.
3. Gdy jabłka się ugotują
(trzeba uważać, żeby się nie rozpadły), dodajemy wg uznania cukier i zabielamy
śmietaną 18%.
4. Podawać z ,ugotowanym w lekko osolonej
wodzie, makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz