poniedziałek, 12 stycznia 2015

Ogórki z kolendrą i chilli w miodowo - limonkowym dressingu



Fajny dodatek do obiadu. Nie miałam tym razem świeżej kolendry więc użyłam suszonej.  Kolendra i imbir nadają ogórkowi miłej świeżości.



Składniki:
·         1 ogórek
·         Kolendra, najlepiej świeża
·         Sól
·         Odrobina papryczki chilli
·         1 łyżeczka miodu
·         Sok z połowy limonki
·         Odrobina imbiru
·         2 łyzki oliwy z oliwek

Przygotowanie:
1.       Zmieszać : miód, oliwę, sok z limonki, imbir, kolendrę i sól.
2.       Do dressingu, według uznania, dodać posiekaną bardzo drobniutko papryczkę chilli.
3.       Ogórek dobrze umyć i pokroić w  paski, ja zrobiłam to obieraczką do warzyw.
4.       Ogórki polać sosem.

2 komentarze: