niedziela, 21 września 2014

Pyszny colesław




To moja pierwsza surówka na blogu. Nie dla tego, że ich  nie jemy. Jakoś tak wyszło. Postaram się to naprawić.  Colesław to super dodatek do obiadu i nie tylko. 



Składniki:
1 kg kapusty białęj
2 marchewki
1 cebula
 
Sos:
 
1/2 szklanki majonezu 
1/3 szklanki mleka
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki octu jabłkowego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka soli
1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Przygotowanie:

1.    Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce, cebule kroimy w drobniutką kostkę.
2.    Składniki sosu dokładnie mieszamy.
3.    Warzywa zalewamy sosem i dokładnie mieszamy.
4.     Surówkę wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz