niedziela, 21 września 2014

Puree z groszku zielonego z miętą i kolendrą



Puree przygotowane przez Emilkę wiec  może nie do końca zblendowane. Fajna alternatywa dla ziemniaków za którymi ostatnio nie przepadamy. Doskonale jako dodatek do smażonego fileta z mintaja.  Troszeczkę puree nam zostało i świetnie sprawdziło się jako pasta do kanapek.



Składniki:
*500 g mrożonego groszku zielonego
*1 łyżka masła
*garść liści mięty
*kolendra
*sól, pieprz
* szczypta cukru

Przygotowanie:
1.       Mrożony groszek gotować do miękkości w osolonej i osłodzonej wodzie.
2.        Odcedzić ale trochę wody zostawić.
3.       Dodać masło i zmiksować, w razie potrzeby dodać odrobinę wody z gotowania.
4.       Na koniec dodać miętę i kolendrę , doprawić solą pieprzem. Zmiksować. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz