niedziela, 26 października 2014

Tagiatelle z kurczakiem z warzywami w śmietanowym sosie

 Nie miałam ostatnio czasu i weny na pisanie. Odkopałam stary przepis na szybki obiad.



Składniki:

*podwójna pierś z kurczaka
* łyżka oliwy z oliwek
* mieszana warzywna mrożona ( u mnie : groszek, brukselka, marchewka, por, fasolka szparagowa.
*200 ml słodkiej śmietany 18%
* opakowanie makaronu tagiatelle
* sól i pieprz

Przygotowanie:

1. Kurczaka pokroić w paski.
2. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć kurczaka.
3. Gdy kurczak nabierze koloru dodajemy całe opakowanie mrożonki i podsmażamy. Dodajemy 5-6 łyżek wody i pod przykryciem, na małym ogniu, dusić do miekkości warzyw. Doprawić sola i pieprzem.
4. W międzyczasie ugotować makaron.
5. Do warzyw dodać śmietanę, zagotować. Doprawić do smaku.
6. Wymieszać warzywa z makaronem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz