Emilia nie lubi szpinaku, zresztą Julka tez za nim nie przepada. Obie sałatkę zjadły ze smakiem
i do ostatniego lista. Bardzo prosta, smaczna i kolorowa sałatka.
Składniki:
·
4 garście szpinaku
·
1 kulka mozzarelli
·
2 pomidory
· pół ogórka
·
kilka truskawek
Sos:
·
2 łyżki musztardy ostrej
·
2 łyżki oliwy z oliwek
·
1 łyżka miodu
·
1 łyżka wody
Przygotowanie:
1.
Warzywa myjemy, ze szpinaku obrywamy ogonki.
3.
Osuszony szpinak wkładamy do sporej miski .
Polewamy szpinak połową przygotowanego sosu i dokładnie mieszamy aby każdy
listek był obtoczony w sosie.
4.
Do miseczek wkładamy szpinak, na nim układamy warzywa
pokrojone dowolnie, ( u mnie pomidory w ósemki a ogórek w grube pół talarki.)
5.
Dodajemy ser mozzarellę oraz pokrojone w ćwiartki truskawki, ok. dwie
na miseczkę i polewamy resztą przygotowanego sosu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz